Web Analytics Made Easy - Statcounter

استفاده از مدرن‌ترین روش‌های درمانی دنیا، اهدای پوست و مراقبت‌های کیفی بیمارستانی باعث شده که پزشکان بتوانند سوختگی‌های عمیق را نیزدرمان کنند تا دریچه‌های امیدی به روی بیماران باز شود. جنوب نیوز: تا چند سال پیش بیماران سوختگی با درصدهای بالا کمتر امید به درمان و بهبودی کامل داشتند. روش‌های پیچیده  و طولانی درمان باعث می‌شد بیمار  در طول فرآیند درمان دچار برخی مشکلات نظیر عفونت شود و جان خود را از دست بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی در سوختگی‌های با درصدهای پایین نیز همیشه خطراتی ازاین‌دست وجود داشت که نه‌تنها کار را برای درمان سخت‌تر می‌کرد بلکه هزینه‌های زیادی نیز روی دست سیستم درمانی و بیماران می‌گذاشت. اما متخصصان در شیراز طی مدت اخیر توانسته‌اند شرایط بهتری برای درمان سوختگی رقم بزنند که کاملاً با متدهای روز دنیا مطابقت دارد.

شیراز به‌عنوان اولین شهری که پیوند پوست را انجام داد این روزها پذیرای بیماران مختلفی از نقاط مختلف کشور به‌ویژه مناطق جنوبی است. درمان سوختگی با استفاده از پوست اهدایی در کنار مراقبت‌های قبل و بعد از عمل باعث شده که بیماران با سوختگی‌های عمیق و درصدهای بالا نیز شانس زیادی برای ادامه حیات پیدا کنند.

 در این راستا یک متخصص حوزه پیوند پوست به بیماران سوختگی در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون پیوند پوست به بیماران سوختگی فارس گفت: بانک پوست تعاریف چندگانه دارد، می‌تواند این بانک در یک مرکز بسیار بزرگ پوست باشد.

مهدی ایاز افزود: پوست در همان ساعات اولیه پس از فوت از جسد برداشته می‌شود البته بدین گونه است که این پوست پس از انجام تست‌های لازم و انجام آزمایشات هپاتیت، ایدز و بیماری‌های منتقله انجام می‌شود و سپس به مکانی که به آن پوست نیاز است ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: پوست می‌تواند در یک مرکز برداشته شود و در یک مکان دیگر نگهداری شود و بدین گونه نیست که باید تمامی اقدامات از برداشتن تا نگهداری فقط در یک مرکز باشد.

کاهش مرگ‌ومیر بیماران سوختگی با اهدای پوست

این متخصص سوختگی در استان فارس به روند درمانی بیماران سوختگی با اهدای پوست اشاره کرد و افزود: اهدای پوست طی چند سال گذشته در استان فارس باعث کاهش مرگ‌ومیر ناشی از سوختگی شده و این استان از اولین استان‌هایی است که پیوند پوست در آن به بیماران سوختگی انجام شده است.

وی با بیان اینکه پیوند پوست جهش اساسی را در درمان بیماران سوختگی ایجاد کرده است، اظهار کرد: در اسفندماه سال ۹۱ برای اولین بار در استان فارس اهدای پوست از یک بیمار مرگ مغزی انجام شد و بدین گونه استان فارس علاوه بر پیوند اعضا ازجمله کبد و کلیه توانست در حوزه پیوند پوست هم گام مهمی بردارد.

ایاز با تقدیر و تشکر از تیم پیوند عضو دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: در سراسر دنیا سوختگی با درصد بالا را با پوست جایگزین، از مرگ نجات می‌دادند که خوشبختانه این امر در استان فارس نیز محقق شده به‌گونه‌ای که درمان بیماران سوختگی از ۵۰ درصد به بالا به شرطی که اقدامات اولیه درمانی به‌خوبی صوت گرفته باشد قطعی شده است.

با انجام عمل برداشت زود هنگام بافت سوخته و پیوند همزمان پوست در بیماران دچار سوختگی، بیماران با آخرین شیوه های مدرن در دنیا درمان می شوندوی به روش‌های درمان در این حوزه اشاره کرد و گفت: با انجام عمل برداشت زودهنگام بافت سوخته و پیوند هم‌زمان پوست در بیماران دچار سوختگی، بیماران با آخرین شیوه‌های مدرن در دنیا درمان می‌شوند.

دکتر ایاز توضیح داد: انجام این شیوه عمل جراحی برای اولین بار در بیمارستان قطب‌الدین شیرازی انجام شد و به روش معمول درمان سوختگی‌های عمیق در این مرکز تبدیل شده است.

دکتر مهدی ایاز افزود: سوختگی بر اساس عمق به درجه‌یک و درجه‌دو سطحی، درجه‌دو عمقی ، درجه سه و درجه چهار تقسیم می‌شود که شیوه درمان در هر مورد متفاوت است.

این متخصص پیوند پوست گفت: درمان سوختگی درجه‌یک و دوسطحی از ابتدا تا انتها با داروهای مسکن و پمادهای نرم‌کننده و تسکین‌دهنده موضعی تحت نظر پزشک انجام می‌شود اما درمان سوختگی‌های درجه‌دو عمقی و عمیق متفاوت است.

شیوه‌ای که مطابق با استانداردهای دنیا انجام می‌شود

وی افزود: از سال‌ها قبل و همچنین در حال حاضر در تعداد زیادی از بیمارستان‌های سوختگی شیوه درمان بیماران درجه دوی عمقی و عمیق‌تر این‌گونه بوده و هست که قسمت‌های دچار سوختگی روزی یک تا دو مرتبه و گاهی یک روز در میان شستشو و پانسمان می‌شوند و این تعویض پانسمان آن‌قدر ادامه می‌یابد که با گذشت زمان پوست و بافت‌های سوخته طی چندین هفته تا چندین ماه به‌تدریج و به‌خودی‌خود از بدن جدا شوند.

دکتر ایاز بیان کرد: سپس در این مرحله است که بیمار برای عمل پیوند پوست از خودش، مورد عمل جراحی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در طول این مدت‌زمانی که صرف آماده شدن زخم برای پیوند پوست می‌شود ممکن است مشکلات مختلفی برای بیمار ایجاد شود از جمله اینکه به دلیل ترشح انواع ترکیبات و سموم از بافت سوخته و مرده در بدن و به دنبال آن ازکارافتادن ارگان‌های مختلف حیاتی، بیمار دچار مرگ شود.

دکتر ایاز اظهار کرد: در شیوه‌ای که مطابق با استانداردهای دنیا انجام می‌شود اگر بیمار دچار سوختگی عمیق از نظر شرایط عمومی ثبات داشته و امکان عمل جراحی برای او وجود داشته باشد بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت و حداکثر دو تا سه هفته بعد از سوختگی تحت عمل برداشت زودهنگام بافت سوخته و پیوند پوست هم‌زمان قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز آموزشی درمانی قطب‌الدین شیراز افزود: این در حالی است که در شیوه قدیمی درمان، بیمار چندین هفته و حتی تا چند ماه پس از سوختگی آماده جراحی می‌شود.

پیوند پوست می‌تواند بیمار را از مرگ نجات دهد

دکتر ایاز با اشاره به اینکه برداشت زودهنگام بافت سوخته و پیوند پوست می‌تواند بیمار را از مرگ نجات دهد، تأکید کرد: بهترین جایگزین در سوختگی‌های درصد بالا استفاده از پوست انسان دیگر و ترجیحاً جسد است بدین گونه که بافت‌های مرده فرد سوخته برداشت می‌شود و محیط از پوست‌های سالم خودش پوشانده شده و در نقاطی هم که نیاز است از پوست‌های اهدایی استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت صرف زمان کمتر برای آماده‌سازی بیمار برای انجام عمل جراحی برداشت زودهنگام بافت سوخته و پیوند هم‌زمان پوست در بیماران سوختگی، نسبت به شیوه قدیمی گفت: بافت مرده ناشی از سوختگی محل تجمع و تکثیر انواع میکروب‌های مقاوم به درمان است که به دلیل عدم وجود پوست سالم به‌راحتی وارد خون شده و با ایجاد عفونت خون می‌تواند فرد را دچار مرگ کند.

وی با اشاره به اینکه ایده آل ترین درمان برای بیماران سوختگی برداشتن پوست از خود بیمار است، اظهار کرد: تا جایی که امکان داشته باشد از پوست خود شخص استفاده می‌شود و در صورت نیاز با توری کردن با پوست اهدایی نقاط موردنظر پوشانده شده و به‌مرورزمان پوست فرد جوانه‌زده و پوست اهدایی ریخته می‌شود.

ایاز با بیان اینکه علاوه بر این می‌توان از قسمت‌های سالم بیمار نیز پوست برداشت، گفت: البته پوست برداشتن از فرد و یا همان جسد بدین گونه نیست که پوست به‌طور کامل برداشته شود بلکه پوست باید بسیار نازک باشد و طوری پیوند داده شود که پس از گذشت یک هفته پوست خود فرد رشد کند و در صورت نیاز از همین پوست برای ترمیم نقاط دیگر نیز استفاده شود.

این متخصص سوختگی با تأکید بر اینکه پیوند پوست‌های اهدایی موقت است، اظهار کرد: برای نجات بیماران سوختگی نیاز است که آن‌قدر پوست در بانک اهدا پوست باشد که هر زمان فرد نیاز به عمل داشت با کمبود روبه‌رو نشویم زیرا در بیماران با سوختگی بالا نیاز است که فرد چندین بار تحت جراحی قرار گیرد و اگر پوست موردنیاز وجود داشته باشد قطعاً درمان بیمار با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

وی از این شیوه درمان به‌عنوان بهترین راه درمان بیماران سوختگی یاد کرد و افزود: در تمام دنیا از همین شیوه برای  نجات بیماران سوختگی درصد بالا استفاده می‌شود.

پوست اهدایی تا دو یا سه سال قابل نگهداری است

ایاز با اشاره به اینکه پوست اهدایی تا دو یا سه سال هم قابل نگهداری است، گفت: به‌طورمعمول این پوست همان دو سه روز اول استفاده می‌شود اما می‌تواند تا دو یا سه سال هم آن را نگهداشت.

وی بیان کرد: بر اساس پزشکی به صلاح نیست که بیماران با سوختگی درصد بالا را تحت عمل جراحی قرار داد زیرا امکان بهبود وجود ندارد مگر اینکه در بانک پوست، پوست کافی برای پیوند وجود داشته باشد اگر این پوست وجود نداشته باشد به‌طور حتم امکان نجات بیمار وجود ندارد.

وی بیان کرد: برای بهبود بیماران سوختگی پوست فرد به‌صورت شبکه‌ای درآمده و از این پوست‌های اهدایی برای پوشش استفاده می‌کنند پس از مدتی زیر این پوست جوانه می‌زند و پوست خود فرد جایگزین می‌شود اما اگر پوست اهدایی نباشد پوست فرد مجال جوانه زدن ندارد و امکان نجات فرد نیست.

این متخصص خواستار فرهنگ‌سازی برای اهدای پوست شد و گفت: اگر مردم همکاری کنند و به‌صورت مداوم در بانک پوست، پوست وجود داشته باشد به‌طور حتم برای پیوند به بیماران سوختگی این ناراحتی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه عمده بیماران سوختگی درصد بالا بین ۲۰ تا ۴۰ سال سن دارند، اظهار کرد: به‌طور حتم اگر سوختگی این افراد بهبود یابد آن‌ها قادرند پس از بهبود زندگی عادی خود را مانند قبل از سوختگی دنبال کنند.

وی در پاسخ به اینکه آیا درمان این بیماران قطعی است و اینکه پس از ترخیص نیاز به پیگیری درمان دارند؟ گفت: در حوزه سوختگی این افراد نیاز به درمان ندارند و فقط برای رفع مشکلات مفصلی که ممکن است برای آن‌ها پیش آمده باشد باید به فیزیوتراپی مراجعه کنند البته برای چرب کردن پوستشان به کرم‌های ترکیبی ارزان‌قیمت نیاز دارند.

پانسمان‌های جایگزین پوست رقم‌های میلیاردی دارد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: روش‌هایی که برای درمان سوختگی در دنیا استفاده می‌شود یکسان است و روش‌های ما نیز همان متدهای روز دنیاست اما درعین‌حال وجه تفاوتی که وجود دارد  مراقبت‌های جانبی است که از  بیماران صورت می‌گیرد چه در  مکان «ای سی یو» ، چه در مرحله کنترل عفونت و چه جایگزین‌هایی که انجام می‌شود که همه این‌ها به بهبود بیماران کمک کرده است.

دکتر عبدالخالق کشاورزی درعین‌حال به موضوع اهدای پوست نیز اشاره کرد و گفت: کمک‌هایی که در بخش اهدای پوست صورت می‌گیرد  خیلی کمک بزرگی محسوب می‌شود  تا مرگ‌ومیر کمتر رخ دهد.

وی با اشاره به اینکه پانسمان‌های جایگزین پوست رقم‌های میلیاردی دارد و یک بیمار ۶۰ الی ۷۰ درصدی یک میلیارد تومان هزینه پانسمان جایگزین پوستش می‌شود که وارداتی نیز هست  اما استفاده از پوست اهدایی کمک خوبی کرده که بیمار را نگه‌داریم تا کم‌کم از پوست خودشان برای درمان استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ کمک مردم برای اهدای پوست و همچنین بخش‌های پشتیبانی کمک کرده تا درمان بیماران سوختگی سریع‌تر صورت گیرد، افزود: هم‌اکنون در زمینه تجهیزات پزشکی و جراحی کسری یا مشکلی نداریم اما مشکل عمده بیماران ما زمانی است که از استان‌های مجاور با تأخیر به شیراز اعزام می‌شود و آن موقع زمان طلایی ازدست‌رفته است.

وی در پاسخ به اینکه «با اقدامات درمانی که صورت می‌گیرد تا چه حد بیماران با درصدهای بالای سوختگی نیز امکان زنده ماندن دارند؟»، گفت:  بیماران سوختگی به دلیل اینکه آسیب‌های زیادی به همراه دارند به‌خصوص مسائل تنفسی و همچنین اینکه شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر آن‌ها عفونت است نمی‌توان درصد خاصی را برای این موضوع عنوان کرد اما مراقبت در سطح اول مهم است ازاین‌رو اگر برای بیمار مراقبت‌های اولیه خوبی نظیر کنترل عفونت و... صورت گیرد و بیمار سریع‌تر به مراکز درمانی منتقل شود می‌توان گفت که در چنین وضعی بیماری که تا ۶۰ الی ۷۰ درصد دارای سوختگی است را نیز می‌توان زنده نگه داشت.

پیگیری راه‌اندازی مرکز کشت سلولی مشترک شیراز و فرانسه

وی درعین‌حال گفت: هدف‌گذاری ما این است که برای امسال بیماران بین ۶۰ تا ۷۰ درصد سوختگی را نجات دهیم.

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در زمینه کشت سلولی نیز کارهایی انجام دادیم که البته در اندازه‌های کوچک و زخم‌های دیابتی صورت گرفته اما سعی داریم در شش ماه آینده با راه‌اندازی یک مرکز کشت سلولی؛ برای بقای این بیماران اقدام کنیم و درعین‌حال یک تیم از فرانسه نیز برای راه‌اندازی مرکز کشت سلولی مشترک به شیراز سفر خواهند کرد که این رویداد نیز این یک نقطه امیدواری محسوب می‌شود.

به‌هرحال باید در نظر داشت آمیخته‌ای از روش‌های نوین درمانی سوختگی همراه با اهدای پوست می‌تواند زندگی بسیاری از بیماران سوختگی با درصد بالا را نجات دهد ازاین‌رو می‌توان گفت اهدای پوست نیز مانند دیگر اهداهای عضو این روزها کمک شایانی برای نجات انسان‌ها از مرگ کرده است که باید در این خصوص اقدامات بیشتری برای فرهنگ‌سازی انجام داد.

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۶۷۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود

 گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، توجه به بیماران خاص و صعب العلاج از جمله دغدغه‌های سال‌های گذشته تاکنون نظام سلامت بوده است، موضوعی که در ادوار مختلف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به صورت جدی دنبال شده است، اما تا امروز اقدامات موثری در زمینه درمان بیماران خاص و صعب العلاج صورت نگرفته و در برخی از مناطق محروم کشور نیز بسیاری از بیماران خاص و صعب العلاج با مشکلات جدی درمانی رو به رو هستند.

بیماری‌های خاص چیست؟

در علم پزشکی تعریفی تحت عنوان بیماری خاص وجود ندارد. بیماری‌های خاص به شرایطی پزشکی گفته می‌شود که میزان شیوع آن در جامعه آماری بسیار کم بوده و برای درمان آنها باید شرایط ویژه‌ای فراهم گردد. در حقیقت، این نوع از بیماری‌ها درمان قطعی ندارند و فرد باید تا آخر عمر تحت حمایت‌های درمانی قرار بگیرد، به طور خلاصه انواع بیماری خاص ویژگی‌های مشترکی دارند که عبارتند از مزمن بودن، عدم درمان قطعی، سختی درمان، هزینه بالای درمان، نیاز به دارو، شیوع کم بیماری که شامل این موارد می‌شود.

مشکلات فراوان بیماران هموفیلی

احمد قویدل مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران در همین زمینه در گفت و گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم‌و فناوری آنا با اشاره عدم دسترسی مناسب به دارویی در ادامه با اشاره به مشکلات بیماران هموفیلی در ایران گفت: یکی از مشکلاتی که بیماران هموفیلی با آن رو به رو هستند عدم دسترسی مناسب به دارو در مناطق محروم است و باید افراد بیمار برای تهیه دارو به مراکز شهرستان‌ها مراجعه کنند که این موضوع باعث بروز مشکلات زیادی شده است.

قویدل ادامه داد: از سوی دیگر روش‌های قدیمی درمان نیز سالهاست که منسوخ شده است روش‌های جدید جایگزین راه‌های درمانی گذشته شده است، باید توجه داشت که در روش‌های قدیمی فرد بیمار ممکن است در سنین نوجوانی و جوانی دچار معلولیت شود، اما در روش‌های درمانی جدید که به صورت دارویی و موسوم به پیشگیری است فرد می‌تواند مراحل درمانی بسیار مطمئن تری را پشت سر بگذارد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته و مشکلات بیماران هموفیلیوی با اشاره به اینکه سال گذشته سال خوبی برای بیماران هموفیلی از نظر دارویی نبود گفت: متأسفانه مسئولین سازمان غذا و دارو سال‌ها است با استفاده از سنگر تولید داخلی و بستن فهرست دارویی کشور، بیماران را از دارو‌های نوین بی بهره نگه داشتند. یکی از نتایج این نوع سیاستگذاری‌های انحصاری، همین بحران دارویی هموفیلی است که ماه‌ها است که گریبان بیماران هموفیلی را رها نکرده است. چند ماه است که بیماران به صورت‌های مختلف درد می‌کشند و به علت عدم امنیت دارویی زندگی آنها دچار اختلال شده است.

مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: بار‌ها با مسئولان مربوطه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی جلساتی داشتیم، اما متاسفانه اقدامات کافی برای بیماران هموفیلی صورت نگرفته است؛ متاسفانه در کشور برای بیماران هموفیلی تنوع دارویی وجود ندارد و این موضوع می‌تواند مشکل ساز شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگری یکی از مشکلات بیماران هموفیلی موضوع بازنشستگی است؛ اگر به صورت دقیق محاسبه کنیم فردی که مبتلا به بیماری هموفیلی است باید نسبت به یک فرد دیگر سریع‌تر بازنشسته شود و ما می‌خواهیم این موضوع توسط دولت ویژه دنبال شود.

نگاه ویژه بیمه سلامت به بیماران خاص و صعب العلاج

محمدمهدی ناصحی درباره پوشش اقلام دارویی جدید بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: در سال جاری، ۲۲۹۰ دارو تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند و تعداد دارو‌های تحت پوشش بیمه‌پایه برمبنای مصوبه شورای عالی بیمه افزایش یافته است.

وی گفت: دارو‌هایی که تحت پوشش بیمه‌ای قرارگرفته‌اند برای بیماری‌های دیابت، فشارخون و بیماری‌های روانی به خصوص اسکیزوفرنی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه ۵۹ دارو براساس مصوبه شورای عالی بیمه تحت پوشش قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: دارو‌هایی که به سبد پوشش بیمه‌ای اضافه شده‌اند شاید به شکلی دیگر یا در دوز دیگری تحت پوشش بوده‌اند؛ بنابراین تمام مراکز خصوصی و دولتی عرضه‌کننده دارو، ۷۰ درصد از هزینه‌ها را پوشش می‌دهند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: افراد مشمول صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج علاوه بر پوشش ۷۰ درصدی بیمه، مشمول پوشش مازاد به میزان ۲۰ تا ۲۵ درصد می‌شوند. گاهی اوقات، پوشش مازاد بیماران مشمول صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نیز تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

تلاش وزارت بهداشت به منظور برقراری پوشش کامل بیمه‌ای برای بیماران خاص و صعب‌العلاج

سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تشکیل کمیته‌های علمی به منظور به روز رسانی برنامه‌های درمان و تدوین و ابلاغ بسته‌های جامع درمان برای کلیه گروه‌ها شامل خدمات درمانی، پیشگیری از عوارض بیماری و ارزیابی‌های دوره‌ای از جمله اقدامات صورت گرفته در زمینه توسعه خدمات درمانی است.

کریمی افزود: در زمینه دسترسی عادلانه بیماران به خدمات درمانی، توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارائه خدمت از طریق تکمیل و تجهیز مراکز مراقبت جامع هموفیلی شامل ویزیت پزشک، تزریق فرآورده‌های خونی و انعقادی، عرضه دارو‌های تخصصی، دندانپزشکی، توانبخشی و توسعه برنامه پروفیلاکسی در ۲۰ مرکز انجام شده است.

وی ادامه داد: تدوین و ابلاغ دستورالعمل حمایتی کمک به بیماران و تقبل هزینه‌های بستری مرتبط با بیماری در بخش‌های دولتی شامل کلیه خدمات ذکر شده در بسته حمایتی، حمایت از بیماران در خصوص تأمین پکیج ملزومات مصرفی تزریق فاکتور در منزل به ویژه برای پروفیلاکسی و ITI (درمان مهارکننده)، کمک به هزینه خدمات دندانپزشکی تخصصی و گا‌ها تحت بیهوشی در مراکز درمانی و دانشکده‌های دندانپزشکی برای بیماران هموفیلی و کمک به هزینه خدمات توانبخشی و فیزیوتراپی در بیماران هموفیلی با مشکلات مفصلی در راستای حفاظت مالی از بیماران صورت می‌گیرد.

کریمی درباره وضعیت مراکز جامع هموفیلی نیز گفت: مراکز جامع، در واقع شبکه مراکز درمانی بیماران هموفیلی است. این شبکه شامل چند مرکز قطب (ریفرال) و مراکز اقماری وابسته است. در حال حاضر ۲۰ مرکز درمانی هموفیلی داریم که خدمات مورد اشاره را به صورت کامل ارائه می‌کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت همچنین افزود: با توجه به قانون بودجه و با همکاری سازمان بیمه سلامت در تلاشیم پوشش کامل بیمه‌ای برای بیماران خاص و صعب العلاج ایجاد کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • آتش‌سوزی لنج در هرمز سه فوتی بر جای گذاشت
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • تولید پانسمان بیماران پروانه‌ای شروع شده و در مرحله تحقیقاتی است
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان