Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرمانشاه - ایرنا - مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، آسیب های ایجاد شده بر اثر آفتاب سوختگی را بسیار خطرناک دانست و گفت: آفتاب سوختگی شدید به همان اندازه سوختگی حرارتی وخیم است.

دکتر سارا شاه آبادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آفتاب سوختگی ممکن است همان اثرات عمومی مانند تاول زدن، ورم و تب را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه نباید آفتاب سوختگی را بی ‌اهمیت انگاشت، گفت: هرسال بسیاری از افراد در نتیجه قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید فوت می‌کنند و میلیون‌ها نفر دچار آفتاب ‌سوختگی می‌شوند.
وی آفتاب سوختگی را نوعی التهاب پوستی دانست که در اثر مجاورت طولانی مدت در آفتاب یا سایر منابع پرتو فرابنفش حاصل می‌شود و سرخی بیش از حد پوست، دردناک شدن و گاهی ایجاد تاول را به همراه دارد.
شاه آبادی با اشاره به اینکه آفتاب ‌سوختگی برخلاف سوختگی حرارتی فوراً تظاهر نمی‌کند در تشریح علائم سوختگی گفت: هنگامی که دردناکی و قرمزی پوست شروع می‌شود، آسیب پوستی از قبل رخ داده ‌است و درد در 6 تا 48 ساعت ابتدایی پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید بیشترین شدت را دارد.
مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه قرار گرفتن در معرض آفتاب در ساعت اوج آفتاب، روشنی پوست، استفاده از برخی داروها از جمله بعضی از آنتی‌بیوتیک‌ها و قرص‌های ضدبارداری، استفاده از روش‌های برنزه ‌کردن و برخی از مواد آرایشی را از جمله عواملی دانست که موجب افزایش آفتاب سوختگی می شود.
شاه آبادی استفاده از کرم ضد آفتاب، لباس‌های پوشاننده و عینک‌های آفتابی ضد پرتو فرابنفش را برای پیشگیری از آفتاب سوختگی توصیه کرد و گفت: استفاده از کرم ضدآفتاب دارای فاکتور محافظتی نور خورشید (SPF) بالا توصیه می‌شود.اعداد بالاتر SPF بیانگر قدرت محافظت بیشتر کرم است.
وی دوش یا حمام آب سرد، قراردادن پارچه مرطوب و سرد روی سوختگی، استفاده از ویتامین E به همراه ویتامین C در دوزهای توصیه شده روزانه، مصرف آب و مایعات فراوان برای دفع سموم بدن و مصرف داروهای مسکن مانند ایبوپروفن برای کاهش درد را در صورت آفتاب سوختگی شدید بسیار مؤثر دانست.
شاه آبادی با تأکید بر اینکه از مالیدن کرم‌های حاوی بنزوکائین، لیدوکائین و وازلین روی پوست خودداری کنید، گفت: در صورت نداشتن وجود تاول پوستی، از کرم مرطوب‌ کننده برای تسکین ناراحتی و در صورت وجود تاول پانسمان خشک ممکن است از عفونت جلوگیری کند.
وی تأکید داشت: در صورتی که فرد به همراه آفتاب سوختگی دچار تب، تاول‌های پر از مایع، سرگیجه یا اشکالات بینایی باشد باید فوراً به پزشک مراجعه نماید.
3033/8066

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي افتاب سوختگي گرمازدگي خودمراقبتي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۲۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال استفاده رژیم صهیونیستی از «بمب خلأ» در جنگ غزه

یک سازمان حقوق بشری از احتمال استفاده رژیم صهیونیستی از بمب‌های حرارتی در غزه و تبخیر و ذوب کردن اجساد خبر داد.

به گزارش ایسنا، دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه خواستار تحقیقات بین‌المللی درمورد احتمال استفاده رژیم اسرائیل از تسلیحات حرارتی در جنگ غزه شد که میتواند اجساد را تبخیر و یا ذوب کند.

این سازمان حقوق بشری خواستار تشکیل کمیته تحقیقات بین‌المللی متشکل از کارشناسان متخصص درمورد سلاح مورد استفاده رژیم صهیونیستی در تجاوز به غزه شد، از جمله اینکه اسرائیل ممکن است در این جنگ از بمب‌هایی استفاده کرده که حرارت شدید تولید می‌کنند و منجر به تبخیر اجساد قربانیان می‌شود.

در این گزارش آمده است: دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه شواهدی موثق و اطلاعات اولیه جمع‌آوری کرده است که بخش پنهان کشتار وحشتناک رژیم صهیونیستی در نوار غزه را برملا می‌کند؛ شواهدی که نشان می‌دهد جنگنده‌های اسرائیل بمب‌هایی بر منازل مسکونی در غزه می‌اندازند که می‌توانند اجساد را تبخیر و یا ذوب کنند.

این سازمان اعلام کرد: روی آوردن ارتش اشغالگر به ویرانی کامل منازل مسکونی غزه و کشته و مجروح کردن تعداد زیادی از مردم این منطقه، این نگرانی‌ها را به‌وجود آورده که احتمالا از سلاح حرارتی موسوم به «بمب خلاء» یا گرمافشاری استفاده کرده است. این بمب‌ها در عرصه نظامی به تاثیرشان در تخریب غار‌ها و تونل‌های زیرزمینی معروف هستند.

در بخشی از این گزارش آمده است: هزاران قربانی فلسطینی همچنان مفقود هستند و دلیل آن نبود امکانات لازم برای برداشت آوار، پیدا نکردن آن‌ها و یا ناپدید شدن اجباری آن‌ها از سوی اسرائیل است. مواردی ثبت کردیم که به هنگام انجام عملیات یافتن اجساد، برخی از آن‌ها ناپدپد و یا به خاکستر تبدیل شده‌اند که این امر پرسش‌هایی درخصوص نوع بمب‌های استفاده شده در جنگ غزه را بوجود می‌آورد. کارنامه اسرائیل در ارتکاب جنایت‌های وحشتناک و نقض قوانین بین‌المللی انسانی از جمله نقض اصل تمایز، اصل تناسب، اصل ضرورت نظامی و قواعد حفاظت در درگیری‌های مسلحانه، به ویژه در جریان حمله نظامی مداوم به غزه سیاه است.

این نهاد حقوق بشری همچنین آورده است: ارتش اشغالگر همواره از نواع مختلف سلاح و بمب‌های ویرانگر غیرمتناسب علیه غیرنظامیان فلسطینی استفاده کرده است و این امر در تضاد با اصل محافظت از غیرنظامیان و اموال آن‌ها در جنگ است.

بر اساس این گزارش، قانون بین‌المللی انسانی بر اساس توافقات ۱۸۹۹ و ۱۹۰۷ لاهه و همچنین توافق ژنو در سال ۱۹۴۹ استفاده از بمب‌های حرارتی یا به اصطلاح گرمافشاری در مناطق مسکونی و هدف قرار دادن غیرنظامیان را ممنوع کرده است.

دیگر خبرها

  • اوقات شرعی چهاردهم اردیبهشت در سمنان
  • سه سرنشین لنج آتش گرفته در آبهای جزیره هرمز جان باختند
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجار گاز شهری در مراغه
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجاری گاز شهری در مراغه
  • اوقات شرعی سیزدهم اردیبهشت در سمنان
  • اوقات شرعی ۱۲ اردیبهشت به افق شهرکرد
  • اوقات شرعی دوازدهم اردیبهشت در سمنان
  • احتمال استفاده رژیم صهیونیستی از «بمب خلأ» در جنگ غزه