Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@10:40:54 GMT

به تاول‌های سوختگی دست نزنید

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۸۳۵۵۱

به گزارش برنا، آیا ریختن آب روی محل سوختگی، مالیدن روغن یا کره و.... راهکارهای مناسبی هنگام سوختگی هستند؟ بهترین راهکار چیست؟ چگونه درد و سوزش ناشی از سوختگی را به سرعت تسکین دهیم و همچنین از عفونت جلوگیری کنیم؟ در اینجا توصیه‌های مفیدی ارایه خواهد شد.


از جریان آب سرد استفاده کنید

طبق توصیه پزشکان اورژانس، نوع سوختگی هرچه باشد اعم از سوختگی براثر حرارت، مواد شیمیایی یا جریان الکتریسیته، بهترین راه، استفاده از جریان آب سرد در اولین فرصت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آب باعث سردشدن محل سوختگی و جلوگیری از ادامه صدمات ناشی از حرارت و نیز کاهش درد می‌شود. بنابراین بهترین کار این است که روی محل سوختگی، آب سرد، با دمای بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد بریزید. فشار آب کم باشد که باعث صدمه به محل سوختگی نشود. این کار را تا زمانی که درد و سوزش از بین برود ادامه دهید.
توجه: اگر بعد از چند ساعت یا یک روز، محل سوختگی قرمز و دردناک بود، حتما با پزشک مشورت کنید چون ممکن است اینها علایم عفونت باشند.


اگر در محل سوختگی تاول تشکیل شد آن را باز کنیم؟ خیر

تشکیل تاول در محل سوختگی مشخصه سوختگی درجه دو است. مایع داخل تاول، آب یا پلاسمایی است که براثر حرارت ایجاد شده و نباید تاول را ترکاند چون محلی برای ورود عفونت خواهد شد. به هرحال با گذشت زمان این مایع توسط بافت جذب خواهد شد. بهترین کار این است که ابتدا آب سرد را ملایم روی سوختگی بریزید تا زمانی که درد و سوزش تسکین یابد، سپس برای جلوگیری از باز شدن تاول، روی آن را بپوشانید. اگر پوشاندن مشکل است و یا درد و سوزش خیلی شدید است حتما با یک پزشک یا کارشناس داروخانه مشورت کنید.


آیا محل سوختگی های ساده را پانسمان کنیم؟ بله

پانسمان کردن محل سوختگی‌های ساده، خوب است ولی ضروری نیست، هدف از پانسمان جلوگیری از ورود آلودگی به محل سوختگی است. بنابراین پس از ریختن ملایم آب سرد روی محل سوختگی، با مقداری پماد مخصوص سوختگی، محل را چرب کنید و سپس یک پانسمان استریل و غیر چسبناک روی آن قرار دهید و با باند آن را ثابت نمایید. سوختگی ساده به سوختگی گفته می‌شود که سطح آن کمتر از نصف کف دست است و عمیق نیست و در نزدیکی محل های باز بدن نیست و نیز براثر مواد شیمیایی یا الکتریسیته ایجاد نشده است.


آیا روی محل سوختگی، کره یا روغن بمالیم؟ خیر

هرگز روی محل سوختگی را با روغن یا کره، چرب نکنید چون از خنک شدن محل سوختگی جلوگیری می‌کند.


آیا برای خنک کردن سریع محل سوختگی روی آن یخ بگذاریم؟ خیر

هرگز روی محل سوختگی با هدف اینکه زودتر تسکین یابد تکه‌های یخ نگذارید چون ممکن است باعث ایجاد شک دمایی در محل سوختگی شود که اصلا برای تسکین درد و سوزش خوب نیست و حتی خطر سرمازدگی برای مصدوم را به همراه دارد. مخصوصا اگر سوختگی شدید است و یا مصدوم کودک خردسال است.


آیا گذاشتن سیب‌زمینی یا خیار روی محل سوختگی باعث التیام سوختگی می‌شود؟ خیر

در قدیم توصیه می‌شد، برای آرام کردن سوختگی، روی محل سبزیجات تازه مانند برش‌های سیب زمینی یا خیار قرار دهید ولیکن امروزه شدیدا از این کار منع می‌شود چون گیاهانی که با خاک در تماس هستند، ممکن است باعث کزاز شوند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۸۳۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوت ۳ سرنشین لنج آتش گرفته در آب‌های جزیره هرمز

آفتاب‌‌نیوز :

حسین قاسمی روز پنجشنبه با اعلام این خبر افزود: از این تعداد مصدوم، ۲ نفر دچار سوختگی ۵۰ درصد، یک نفر ۷۰ درصد، یک نفر ۲۰ درصد و سه نفر هم دچار سوختگی ۱۵ و ۱۰ درصد شده بودند. مصدوم با سوختگی ۷۰ درصد با آمبولانس به بیمارستان شیراز اعزام شد.

معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز گفت: یک فروند لنج در هشت مایلی جنوب جزیره هرمز دچار حریق شد که هفت نفر از سرنشینان آن نیز توسط قایق‌های همیار ناجی و ناجی ۱۵ و ۱۹ نجات پیدا کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان؛ اسماعیل مکی‌زاده روز پنجشنبه با اشاره به نجات این دریانوردان در آب‌های استان افزود: تمامی دریانوردان، گردشگران و مسافران در صورت بروز شرایط اضطرار می‌توانند بدون گرفتن پیش شماره با مرکز جستجو و نجات دریایی هرمزگان با شماره ۱۵۵۰ تماس بگیرند.

وی با اشاره به اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۹ دریانورد هرمزگانی در شرایط نامساعد جوی در عملیات‌های جداگانه در آب‌های این استان از شرایط اضطرار خارج و نجات یافتند، بیان کرد: با وجود هشدار‌های اعلام شده، اما برخی از دریانوردان استان اقدام به دریا روی در شرایط نامساعد جوی کرده که این بی‌توجهی باعث ایجاد شرایط اضطرار و خطر برای این دریانوردان شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • نجات ۲۹ دریانورد هرمزگان از شرایط اضطرار
  • توصیه مهم یک مرجع تقلید به مسئولان؛ به نام دین حرفی نزنید!
  • سه سرنشین لنج آتش گرفته در آبهای جزیره هرمز جان باختند
  • آتش‌سوزی لنج در هرمز سه فوتی بر جای گذاشت
  • فوت ۳ سرنشین لنج آتش گرفته در آب‌های جزیره هرمز
  • واکنش نکیسا به تبانی: دم از دین‌داری نزنید
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجار گاز شهری در مراغه
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجاری گاز شهری در مراغه
  • چاپ مجموعه‌داستانی درباره شهدای شاه چراغ و اغتشاشات ۱۴۰۱
  • هشدار ستاره انگلیسی: حرف از خداحافظی نزنید